Cozonaci framantati la masina de facut paine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Dec 2014 | 15619 vizualizari

 

Am luat reteta pentru aluat anul trecut de pe internet si a fost foarte buna, iar pentru umplutura m-am inspirat dintr-un videoclip de pe bucataras.ro.
Aluatul este suficient pentru doi cozonaci.
Eu am masina de facut paine Philips, iar pentru framantat am programul 10, care dureaza 90 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua + 2 galbenusuri;
  • 200 ml lapte;
  • esenta de rom;
  • 8 linguri zahar;
  • 100g unt taiat bucatele;
  • 600g faina;
  • un praf de sare;
  • un plic de 7g de drojdie uscata.
  • Pentru umplutura:
  • 3 albusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 250g rahat;
  • 100g nuci;
  • 100g stafide.
  • Pentru uns si ornat:
  • un galbenus;
  • o lingura de zahar.
  • Mai trebuie ulei pentru uns tavile si masa de lucru.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci framantati la masina de facut paine:

Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat.

Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc nucile si se spala stafidele.

Cand se apropie terminarea programului, se bat 3 albusuri spuma (doua de la aluat si unul de la oul pentru uns), apoi se mixeaza cu zaharul pana se face bezea si, in final, se amesteca cu cacaua, nucile si stafidele.

Cand s-a terminat programul se aprinde cuptorul pentru a se incalzi!

Se pregatesc tavile: se ung cu ulei si se aseaza hartie de copt in ele. Se pun pe/langa aragaz pentru a se incalzi de la cuptor.

Se unge masa de lucru si se rastoarna aluatul pe ea. Se imparte in patru pentru a pregati doi cozonaci impletiti in doua. Fiecare parte de aluat se intinde usor, se pune umplutura peste ea si se impatureste cu grija. Se impletesc cozonacii si se pun in tavi, dupa care se lasa la crescut, la cald, cu o folie si un prosop deasupra.

Dupa ce au crescut, cozonacii se ung cu galbenus si pe deasupra se presara zahar.

Se baga la cuptor si se tin pana cand trec de testul scobitorii. 

 

TIPS-URI

1

Cu aluatul se lucreaza foarte usor pentru a nu da inapoi.

2

In incaperea in care se pregatesc cozonacii se tine geamul inchis si trebuie sa fie cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci framantati la masina de facut paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si ciocolata